м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

МУЛЬТИМЕДІЙНИЙ ПІДРУЧНИК ВІД ВИКЛАДАЧІВ ІНСТИТУТУ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ ЧНУ ІМЕНІ ПЕТРА МОГИЛИ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ У КОНКУРСІ НАЦІОНАЛЬНОГО АГЕНТСТВА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

24 листопада  2021 року в Національному агентстві України з питань державної служби відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Кращі практики впровадження освітніх інновацій у системі професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад» у 2021 році.

Переможцем в номінації «Підготовка магістрів за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» став Мультимедійний підручник «Управління в ЄС та політика європейської інтеграції», розроблений викладачами ЧНУ імені Петра Могили докторкою наук з державного управління, професоркою кафедри публічного управління та адміністрування Світланою Сорокою, завідувачкою кафедри соціальної роботи, управління та педагогіки Юліаною Палагнюк та доцентом б.в.з. кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки Дмитром Саєм.

До участі у Конкурсі цьогоріч надійшло 66 заявок з інноваційними практиками, що були впроваджені в освітню діяльність з професійного навчання. Метою Мультимедійного підручника, створеного в Інституті державного управління, є використання новітніх інструментів та сучасних інформаційних технологій в підготовці магістрів за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування», надання більшої наочності та практичних навичок при вивченні дисциплін євроінтеграційної тематики. Зміст мультимедійного підручника складається з текстів, понять, цитат, малюнків, графічних зображень, включаючи аудіо, відео та гіперпосилання. Програмним забезпеченням підручника з є веб-сторінка в Інтернеті, основною метою якої є навчання, зокрема самонавчання. Студенти можуть обирати тип подання інформації, послідовність її викладу та її темп. Контроль знань відбувається за допомогою онлайн-тестів, вікторин, домашніх завдань.  Практичне використання мультимедійного підручника в Інституті державного управління відбулося під час вивчення магістрами курсів «Управління та прийняття рішень в ЄС», «Політика європейської інтеграції», «Євроінтеграція, міжнародне публічне управління та безпека», «Інституційно-правова система ЄС (спецкурс з елементами викладання іноземною мовою)».