м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

ВИПУСК ПЕРШИХ ПОМІЧНИКІВ ВЕТЕРАНІВ МИКОЛАЇВЩИНИ!

1 вересня 2023 року відбувся перший випуск помічників ветеранів. Навчання помічників ветеранів забезпечує нововідкритий на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили Центр ветеранського розвитку.

Центри ветеранського розвитку – це пілотний проєкт Міністерства у справах ветеранів України та Міністерства освіти та науки України. Він має на меті допомогти соціально адаптуватися учасникам бойових дій та навчити членів сімей ветеранів правильно взаємодіяти задля успішної реінтеграції військових у цивільне життя.

Урочисте вручення сертифікатів розпочав ректор ЧНУ імені Петра Могили Леонід Клименко, який наголосив на необхідності повертатися до нормального життя та на важливості допомоги ветеранам війни.

До вітального слова долучилась головна спеціалістка відділу освітніх програм та професійної адаптації Департаменту громадянської ідентичності та ветеранського розвитку Міністерства у справах ветеранів України Дар’я Мазур. Вона подякувала кандидатам за їх шляхетний вибір та пообіцяла сприяти працевлаштуванню.

Ще одна гостя – радниця начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Неллі Яровенко – проінформувала кандидатів про те, що вже від початку року професія помічник ветерана буде в офіційному переліку професій.

Заступниця директора Миколаївського обласного центру зайнятості Людмила Алпєєва побажала стресостійкості та мужності майбутнім помічникам ветеранів, а також пообіцяла повну підтримку від центру зайнятості.

Також випускників привітала викладачка-психологиня Людмила Опанасенко, яка проводила навчання та тренінги кандидатам. Вона побажала успіхів у роботі та нескінченної мотивації.

Організатори та викладачі Центру ветеранського розвитку наголосили, що всі кандидати старанно вчилися протягом декількох тижнів та показували високу мотивацію. За три тижні навчання група кандидатів стала справжньою командою, що завжди готова до дії.

Дякуємо помічникам ветеранів за те, що вони вибрали такий складний, але благородний шлях. Сподіваємося, що ви зможете допомогти якомога більшій кількості героїв війни.