м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

Круглий стіл на тему: «Територіальні громади на шляху до спроможності в умовах децентралізації»

20 травня об 14:00 у читальному залі університету (вул. 68 Десантників, 10) відбудеться круглий стіл на тему: “ Територіальні громади на шляху до спроможності в умовах децентралізації ”.

 Питання круглого столу:

  • Належне публічне управління, як інструмент забезпечення добробуту суспільства (Євтушенко Олександр Никифорович — завідувач кафедри публічного управління та адміністрування, доктор політичних наук, професор);
  • Індикатори прогресу та результатів діяльності місцевого самоврядування на рівні громади;
  • Ключові проблеми вітчизняної державної політики у сфері охорони здоров’я у світлі сучасних публічно-управлінських перетворень та способи їх вирішення (доповідач Шульга Анастасія Алімівна – кандидат наук з державного управління);
  • Шляхи залучення громадян до прийняття рішень щодо сталого розвитку (доповідає Чернова Валентина Вікторівна слухачка групи 535з)
  • Шляхи залучення населення до розвитку територіальних громад (доповідає Шепель Ганна Михайлівна слухачка групи 536з);
  • Захист інтересів територіальних громад у порядку адміністративного судочинства (доповідає Жигадло Юлія Зеновіївна слухачка групи 535з — секретар судового засідання відділу забезпечення  судового процесу та аналітично-статистичної роботі )
  • Індикатори успішності розвитку територіальної громади на прикладі Вільнозапорізької ОТГ (Радченко Тетяна Михайлівна слухачка групи 535 з Головний спеціаліст відділу організаційної роботи, контролю та діловодства департаменту праці та соціального захисту населення ММР);

Спікери:

  • Ємельянов Володимир Михайлович – директор інституту державного управління, доктор наук з державного управління, професор, державний службовець першого рангу, заслужений діяч науки і техніки України.
  • Кальченко Ольга Олександрівна — заступник начальника міжрегіонального управління Нацдержслужби України в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, АР Крим та  м. Севастополі.
  • Беглиця Володимир Петрович  — проректор з наукової роботи ЧНУ ім. Петра Могили, доктор наук з державного управління, професор
  • Євтушенко Олександр Никифорович — завідувач кафедри публічного управління та адміністрування, доктор політичних наук, професор;
  • Сорока Світлана Вікторівна — доктор наук з державного управління, професор

Модератор: Штирьов Олександр Миколайович —  завідувач кафедри місцевого самоврядування та регіонального розвитку, кандидат наук з державного управління, доцент.

Учасники обговорень: аспіранти Торхова Надія Олександрівна, Слободянюк Дмитро Сергійович, Сокирко Михайло Степанович; студенти заочної форми навчання спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».

Стан розвитку територіальних громад  та механізми взаємодії обговорили за “круглим столом”  професорсько-викдацький склад та слухачі інституту державного управління  спільно з представниками   міжрегіонального управління Нацдержслужби України в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, АР Крим та  м. Севастопоплі, департаменту соціального захисту Миколаївської облдержадміністрації, представниками територіальних громад та об’єднань громадян.

Учасники заходу обговорили проблемні питання, від вирішення яких залежить добробут та економічний і соціальний розвиток громади, а це, насамперед, належний рівень взаємодії органів місцевого самоврядування з органами влади та громадськістю, використання  інструментів  стратегічного управління та розвитку громади в системі діяльності місцевого самоврядування поступлень та пошук оптимальних шляхів створення спроможних територіальних громад.

Насамкінець присутні намітили шляхи співпраці, спланували проведення спільних заходів та спроектували майбутні стратегії розвитку територіальної громади.