м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

ПРО ЗУСТРІЧ КОЛЕКТИВУ ЧНУ ІМЕНІ ПЕТРА МОГИЛИ З ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРОМ ЗЕЛЕНСЬКИМ

У п’ятницю, 8 вересня 2023 року, відбулась онлайн-зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським ректора Чорноморського національного Університету імені Петра Могили Леоніда Клименка та студентів факультету фізичного виховання і спорту.

Зустріч, присвячена Дню фізичної культури і спорту України, об’єднала керівництво Офісу Президента України, міністра освіти і наук України Оксена Лісового, міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка та представників 29 кращих закладів вищої та фахової передвищої освіти, у яких здійснюється підготовка фахівців за фізичними та реабілітаційними напрямками.

Університетська спільнота ЧНУ імені Петра Могили зібралася в приміщенні Вченої ради університету.

Президент України Володимир Зеленський привітав усіх присутніх з професійним святом: «Завдяки вам на міжнародних аренах переможно піднімається Державний Прапор України і звучить наш Гімн. Нинішні спортивні звитяги здобуваються в той самий час, коли багато спортсменів і тренерів змушені захищати країну на полі бою, зі зброєю в руках відстоювати наші цінності і свободу, коли часто відсутні умови для підготовки через пошкоджену та зруйновану російським агресором інфраструктуру, коли виття сирен розриває тривогами життя й поза лінією фронту. Тож нехай кожне ваше досягнення й надалі гартує наш дух, гуртує наш тил, додає сил і надихає воїнів на Перемогу для України. Бажаю всім міцного здоров’я, удачі та нових спортивних звершень».

Протягом зустрічі учасники ставили питання Президенту, що турбують студентів спортивних спеціальностей.

Важливою частиною зібрання була церемонія вручення державних нагород України найкращим спортсменам країни. Так, студент факультету фізичного виховання і спорту ЧНУ імені Петра Могили Олег Кухарик отримав орден ІІ ступеня за вагомі досягнення у спорті, зокрема отримання Олімпійської ліцензії та бронзову нагороду на Чемпіонаті Світу з веслування на байдарках (місто Дуйсбурґ).

Пишаємося нашими здобувачами вищої освіти! Вітаємо всіх з професійним святом!

Перемоги! Віри в себе!