м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

Гостьовий семінар-диспут для студентів Навчально-наукового інституту публічного управління та адміністрування

28 вересня 2023 року в рамках співробітництва та взаємообміну досвідом викладачів кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки Чорноморського національного університету імені Петра Могили з викладами кафедри соціальної роботи «Харківської гуманітарно-педагогічної академії» Харківської обласної ради відбувся гостьовий семінар-диспут на тему: «Соціальна робота з жінками, жертвами насильства» (в рамках викладання навчальних дисциплін: «Соціальна робота з різними групами клієнтів» та «Соціальна робота в зарубіжних країнах».

Ініціатором проведення заходу виступила гарант освітньої програми «Соціальна робота» кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки ЧНУ імені Петра Могили Сургова С.Ю., та доктор педагогічних наук професор кафедри соціальної роботи ХГПАТ Онипченко О.І. На гостьовому семінарі були присутні здобувачі першого рівня вищої освіти «бакалавр» спеціальності 231 «Соціальна робота», другого та третього курсів, а також спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» другого курсу зазначених навчальних закладів.

Під час проведення заходу було розглянуто низку актуальних питань, що стосувалися:

  • поняття та видів насилля;
  • законодавчого забезпечення соціального захисту жертв домашнього насильства;
  • зарубіжного досвіду соціальної роботи з попередження та подолання насильства над жінками.

Переконані, що після сьогоднішнього заходу наші студенти додали до своєї професійної скарбнички важливі знання та унікальні професійні навички, опанували нові та розвинули вже набуті компетентності.

Семінар-диспут було проведено на високому навчально-методичному рівні, представлена тема актуальна, змістовна, під час семінару студенти жваво дискутували між собою, що свідчить про академічну мобільність та зацікавленість. Дякуємо усім учасникам зустрічі! Сподіваємося на подальшу співпрацю задля покращення якості вищої освіти в Україні!