м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ, УПРАВЛІННЯ І ПЕДАГОГІКИ ПРОВЕЛИ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ФАХІВЦІВ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

21-24 листопада викладачами кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки ЧНУ ім.П.Могили в рамках співпраці з Миколаївським обласним центром соціальних служб реалізовано короткострокову програму підвищення кваліфікації на тему: «Забезпечення соціального супроводу військовослужбовців та членів їх сімей» для другої групи фахівців із соціальної роботи, та інших працівників системи соціального захисту, які здійснюють соціальний супровід військовослужбовців та членів їх сімей в територіальних громадах Миколаївської області.

24 листопада відбулось вручення сертифікатів учасникам першої програми підвищення кваліфікації. Привітали учасників з успішним завершенням курсів підвищення кваліфікації:

  • Директор Миколаївського обласного центру соціальних служб – Світлана Янковська.
  • Завідувач кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки — Олена Кузнецова.

Учасниками першої зустрічі стали працівники-надавачі соціальних послуг з різних територіальних громад Миколаївської області. Під час навчання слухачі:

  • Поглибили свої знання щодо: засад соціальної роботи з військовослужбовцями та членами їх сімей; сутності та змісту технології соціального супроводу військовослужбовців та членів їх сімей; соціалізації ветеранів з інвалідністю; актуальних проблем протидії домашньому насильству у сім’ях.
  • Удосконалили свої практичні навички у: методах діагностичної діяльності соціального працівника у роботі з військовослужбовцями та членами їх сімей в процесі соціального супроводу; процесі психосоціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей; технології психологічної допомоги військовослужбовцям та членам їх сімей з ПТСР
  • Взяли участь у тренінгу «Вербальна і невербальна комунікація: баланс взаємозв’язку та можливостей впливу».

Підвищення кваліфікації проводили: к.пед.н., доценти кафедри Кузнецова Олена Анатоліївна, Файчук Олена Леонідівна, Чубук Руслан Валентинович.

Колектив кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки щиро вдячний учасникам за активність, жагу до знань та бажання вдосконалювати свої професійні навички! Сподіваємось на подальші зустрічі та співпрацю!