м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

ЗУСТРІЧ ЗІ СТЕКХОЛДЕРОМ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 231 «СОЦІАЛЬНА РОБОТА»

26 лютого 2024 року відбулася зустріч зі стейкхолдером за спеціальністю 231 «Соціальна робота», в якій взяли участь викладачі кафедри соціальної роботи, управління та педагогіки ЧНУ імені Петра Могили та директор Миколаївського обласного центру соціальних служб Світлана Янковська!

Зустріч відбулась з метою обговорення змісту, якості та перспектив освітніх програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності «Соціальна робота».

Світлана Вікторівна наголосила на важливості підготовки кадрів соціальної сфери в Миколаївської області, озвучила основні знання та навички, які повинен мати сучасний соціальний працівник: здійснювати оцінку потреб клієнта, розробляти та реалізовувати програми допомоги, захищати права клієнта, надавати якісну соціально-психологічну підтримку тощо. Як рекомендацію, запропонувала підсилили освітню програму шляхом удосконалення процесу практичної підготовки студентів.

Окрему увагу було приділено необхідності відкриття нової освітньої програми на другому (магістерському) рівні освіти, а саме «Психосоціальна допомога та реабілітація». Дякуючи спільним зусилям було чітко окреслено можливості майбутнього працевлаштування для випускників програми, уточнено особливості програми із врахування регіонального аспекту, обговрено необхідність освітніх компонентів програми та компетеності, які будуть здобуті студентами в ході навчання для подальшої професійної діяльності.

Колектив кафедри висловлює щиру вдячність за цікаву та змістовну зустріч та цінні рекомендації щодо удосконалення практичної підготовки студентів спеціальності 231 «Соціальна робота».