м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

ІНТЕГРАЦІЯ КОМПОНЕНТУ ПСИХОЛОГІЧНОГО ЗДОРОВ’Я ТА ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ (MHPSS) ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАСОБАМИ ДЛЯ ІСНУВАННЯ (MLI)

Завідувач кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки Кузнецова О.А. пройшла навчання у дводенному тренінгу «Інтеграція компоненту Психологічного здоров’я та психосоціальної підтримки (MHPSS) та Забезпечення засобами для існування (MLI)». Тренінг проводили представники Міжнародної організації з міграції, зокрема Марія Власенко, головна спеціалістка MHPSS (Менйстрімінг), та Джулі Мейер, спеціалістка з підтримки програм MHPSS.

Впровадження психосоціального компоненту та забезпечення засобів для існування – це допомога людям, які перебувають у стані пошуку роботи чи зміни трудової діяльності або ті, які втратили роботу у зв’язку з повномасштабним вторгненням та переселенням, і тепер хочуть знайти і опанувати нови можливості. Тренінг був спрямований на навчання відповідних спеціалістів, щоб вони допомагали таким людям в розвитку їхніх «soft» та «hard skills». Це фактично є підтримкою людей, які опинилися в тяжких умовах через брак засобів для існування.