м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

Підвищення кваліфікації «Підготовка соціальних працівників, щодо протидії домашньому насильству і зміни насильницької поведінки кривдника».

Протидія насильства і зміни насильницької поведінки кривдника: викладачі кафедри соціальної роботи і управління провели підвищення кваліфікації соціальних працівників

За ініціативи Миколаївського обласного центру соціальних служб з 16 квітня по 26 квітня 2024 року викладачами кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки було реалізовано сертифікатну програму підвищення кваліфікації «Підготовка соціальних працівників, щодо протидії домашньому насильству і зміни насильницької поведінки кривдника».

Курс тривав 10 днів, 60 годин і охопив безліч аспектів, які є надзвичайно важливими при роботі з кривдниками: гендерні аспекти, ролі та стереотипи, виховання дітей, мотивація до змін, сексуальна поведінка та агресія, формування здорового способу життя, контроль емоцій, ненасильницьке спілкування, сприяння зміні насильницької поведінки кривдника, формування соціально-прийнятих норм та гуманістичних цінностей, відбудовування здорових стосунків з членами родини та оточуючими, та інші. Учасники отримали як теоретичні, так і практичні знання для проведення програм для кривдників.

Сертифікати про підвищення кваліфікації від Чорноморського національного університету імені Петра Могили були вручені Директором Миколаївського обласного центру соціальних служб – Світланою Вікторівною Янковською.

Підвищення кваліфікації проводили: к.пед.н., доценти кафедри Олена Анатоліївна Кузнецова і Руслан Валентинович Чубук.

Дякуємо Миколаївському обласному центру соціальних служб та учасникам програми, чия зацікавленість та велика праця допомагають розвивати та удосконалювати державну політику щодо попередження насильства!