м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

Зустріч щодо менторства

Протягом 16-17 вересня 2024 р. відбулась дводенна зустріч зі студентами 2-6 курсу і викладачами ННІПУА, а також викладачами юридичного факультету ЧНУ імені Петра Могили та представниками публічно-владного сектору щодо питання менторства в стінах університету в рамках проєкту ЄС Еразмус+ № 101082696-PROMENT «Сприяння професійній освіті та активній участі студентів через становлення комплексної системи менторства та тьюторства у ЗВО».

У перший день зустрічі д.н.держ.упр., професор кафедри публічного управління та адміністрування В.І. Андріяш загально презентувала хто такий ментор та менті, та в чому полягає різниця між ментором і викладачем. Тісно обговорювали ці питання зі студентами, для яких було важливо зрозуміти, що викладач чи науковий керівник науково-дослідної роботи та ментор – це абсолютно різні «ролі», які водночас може поєднувати у собі одна людина.

На наступний день зустріч було розпочато з презентації Головного спеціаліста відділу «Туристично-інформаційний центр» управління економіки та інвестицій департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради Яни Васьковської, яка розповіла про менторство та навіщо воно потрібно в університетах.

Виступ Яни Васьковської доповнив д.політ. наук, професор та завідувач кафедри публічного управління та адміністрування О.Н. Євтушенко. Він відзначив, що менторство – це не тільки навчання, а професійне зростання; це новий принцип кадрової політики.

Наприкінці зустрічі студенти ставили питання щодо того, яким саме чином працює інститут менторства в ЧНУ імені Петра Могили та у який спосіб менті можуть обирати собі ментора.

Дводенна зустріч була насиченою, цікавою та продуктивною. Домовились про подальшу співпрацю зі студентами, викладачами та практиками у напрямку розвитку та забезпечення менторства в університеті.