м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

Відкрита лекція на тему «Особиста кібербезпека та кібергігієна»

Відкрита лекція на тему «Особиста кібербезпека та кібергігієна», організована спільно із працівниками Управління з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Миколаївської обласної військової державної адміністрації та викладачами ННІПУА ЧНУ імені Петра Могили

9 жовтня 2024 р. у читальній залі Чорноморського національного університету імені Петра Могили працівниками новоствореного Управління з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Миколаївської обласної військової державної адміністрації була проведена відкрита лекція на тему «Особиста кібербезпека та кібергігієна» для студентів 3,4 курсів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Навчально-наукового інституту публічного управління та адміністрування та студентів інших спеціальностей ЧНУ імені Петра Могили, а також викладачів.

Даний захід відбувався у межах Місяця кібербезпеки України, який проводиться по всій країні з метою підвищення обізнаності населення про кіберзагрози та важливість кібергігієни у сучасному цифровому світі. Лекції, організовані в університеті, стали частиною цієї національної ініціативи.

Співорганізаторами даного заходу виступили безпосередньо і викладачі ННІПУА ЧНУ імені Петра Могили

Під час заходу працівники зазначеного вище Управління наголосили на важливості дотримання основних правил кібергігієни та безпеки в умовах сучасних загроз у цифровому просторі. Студентам пояснили ключові принципи захисту особистої інформації, правильного поводження з паролями, уникнення фішингових атак та небезпек, які можуть виникнути під час користування публічними мережами Wi-Fi.

Окрім того, студенти дізналась про новітні технології в галузі захисту персональних даних, а також про інструменти, які дозволяють мінімізувати ризики під час роботи в інтернеті та використання цифрових пристроїв.

Наприкінці лекції студенти активно ставили питання лекторам, оскільки тематика зустрічі є вкрай актуального для сучасного користувача онлайн-простору.

Захід став важливим кроком у підвищенні обізнаності наших студентів щодо цифрової безпеки та сприяє подальшому розвитку у молоді культури відповідального використання інтернет-ресурсів та цифрових технологій.