м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

Он-лайн зустріч зі спостерігачем Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні

25 лютого 2021 року відбулася Он-лайн зустріч зі спостерігачем Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні пані Елєонорою Емкіч (Боснія).

Пані Елєонора займається моніторингом процесу децентралізації у Миколаївській та Херсонській областях шляхом аналізу ЗМІ, наукових праць, зокрема журналу «Публічне управління та регіональний розвиток», що видається Чорноморським національним університетом імені Петра Могили.

Предметом зустрічі стали: соціально-економічні питання; політичні аспекти децентралізації в Миколаївській області; молодіжна активність та активність жінок у місцевому самоврядуванні; участь жінки у бізнесі та політиці; проблемні питання та здобутки децентралізації, а також виклики, пов’язані із пандемією COVID-19.

У процесі зустрічі було обговорено проблему вимірюваності ефективної діяльності територіальних громад, зокрема визначення індексів спроможності ОТГ. Євтушенко О.Н. розповів про основні напрямки досліджень децентралізації науковцями Інституту державного управління та отримані результати. Було обговорено основні проблеми Інтернет комунікації в ОТГ. Пані Елєонора зацікавилася комунікаційним індексом, що був розроблений науковцями ЧНУ імені Петра Могили. Зокрема,  особливості управління в ОТГ, які в ході дослідження отримали найбільший індекс комунікаційної спроможності.

Результатом зустрічі стала домовленість про співпрацю у дослідженні нових напрямків успіхів та резервів реформи децентралізації в Миколаївській області.