м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

ПОСВЯТА ПЕРШОКУРСНИКІВ В СТУДЕНТИ ЧНУ ІМЕНІ ПЕТРА МОГИЛИ!

Кожен факультет для своїх першокурсників організував урочисту посвяту, де з вітальним словом виступили ректор Леонід Клименко та перший проректор Юрій Котляр.

Церемонії посвяти своїм напутнім словом традиційно відкривав ректор університету. Він побажав першокурсникам сумлінно вчитися та невпинно йти до своєї мети. Леонід Клименко зауважив, що, на жаль, цьогоріч кожен факультет збирається окремо у стінах відновленого університету, а не в традиційному форматі, коли всі студенти-першокурсники збираються разом на великій площі міста: «Якби була традиційна посвята, то майбутні студенти бачили б, наскільки велика могилянська родина», – наголошує ректор.

Перший проректор Юрій Котляр доєднався до привітань ректора університету та, як історик, акцентував увагу на тому, що першокурсники почали своє навчання у досить складний для країни період. Але вони повинні докласти усіх зусиль, щоб отримати вищу професійну освіту та вести Україну до кращого майбутнього. Адже саме студентство і є майбутнім нашої країни.

Декани факультетів та директори інститутів доєдналися до привітань та розказали про навчальний процес, познайомили з професорсько-викладацьким складом структурних підрозділів, кураторами, після чого розпочалися кураторські години. Також були проведені екскурсії університетом, зокрема до укриттів (підвальних приміщень).

Варто зазначити, що кожен факультет та інститут вирізнявся своєю унікальністю, старанністю та організацією.

Наприклад, привітати першокурсників факультету комп’ютерних наук завітав Юрій Решетнік, заступник керівника департаменту розробки програмного забезпечення головного офісу ПриватБанку. А першокурсникам факультету економічних наук вручили їхні залікові книжки та смаколики з символікою університету.

Посвята – це не лише старт навчального року, це створення теплої та дружньої спільноти, де кожен студент може розкрити свій потенціал. Першокурсники знайомилися один з одним, фотографувалися біля пам’ятника Петра Могили та весело проводили час.

Ми щиро вітаємо всіх наших першокурсників і бажаємо їм яскравих вражень, відкриття нових можливостей і найкращого навчального року у їхньому житті!