м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ ЧНУ ІМЕНІ ПЕТРА МОГИЛИ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ОБ’ЄДНАННЯ СТУДЕНТСЬКИХ САМОВРЯДУВАННЯ»

16 жовтня 2023 року в стінах Чорноморського національного університету імені Петра Могили пройшла зустріч студентів ЧНУ імені Петра Могили з представниками Верховної Ради, депутатами міської ради, представниками Громадської організації «Об’єднання Студентських Самоврядування», зокрема з Юліаною Назо та Іллею Бєляком.

На зустрічі розповіли про діяльність об’єднання, головна мета якого консолідації активної студентської молоді та всебічне сприяння розвитку студентства в Україні, включно із захистом їх прав та інтересів.

Представники ГО «ОСС» зазначили, що захист прав та інтересів студентів, є вкрай важливим у теперішній час, адже карантин, а згодом і повномасштабний конфлікт дуже змінив життя студентів, а одним із завдань об’єднання є наближення студентів то того рівня студентського життя, що існувало до 2022 року.

На зустрічі також розглядались теми безпеки та благополуччя студентів в умовах воєнного конфлікту, можливості співпраці між університетом та місцевою і державною владою, можливості розвивати свої лідерські здібності, підтримка потреб студентів, можливості міжнародного співробітництва та отримання гуманітарної допомоги для студентської спільноти.

Юліана Назо та Ілля Бєляк зазначили, що ГО «ОСС» може стати значною сходинкою, що допоможе студентам покращити навчання в межах університету, та здобути нові знання та досвід студентам, що вирішать долучитись до об’єднання.

По завершенню презентації, ректор університету – Леонід Клименко зазначив, що студентське самоврядування є важливою частиною навчання в університеті, та ще раз наголосив на можливості студентів кожного факультету обирати студентських деканів, що будуть представляти ідеї на Вченій раді університету, та запросив всіх активних студентів долучатись до Громадянської організації «Об’єднання Студентських Самоврядування» і до інших ініціатив, що пропонуються сьогодні.

Під час заходу студенти отримали змогу ставити питання, розповідали про свій досвід навчання в університеті, а також надали коментарі з приводу особливостей студентського самоврядування в ЧНУ імені Петра Могили.

Трохи більше про Громадська організація «Об’єднання Студентських Самоврядування» можна дізнатись в Instagram.

А долучитись до ГО «ОСС» можна зареєструвавшись за посиланням, та вже сьогодні починати розбудовувати активну студентську спільноту!