м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

Круглий стіл «Кадрове забезпечення шкільної освіти в умовах повоєнної відбудови»

16 листопада 2023 року в Чорноморському національному університеті імені Петра Могили в змішаному форматі пройшло засідання круглого столу, участь в якому безпосередньо брали викладачі Навчально-наукового інституту публічного управління та адміністрування, а також студенти 3 і 4 курсів.

Круглий стіл «Кадрове забезпечення шкільної освіти в умовах повоєнної відбудови» тривав у межах реалізації проєкту ЄС Еразмус+ 101082696-PROMENT «Сприяння професійній освіті та активній участі студентів через становлення комплексної системи менторства та тьюторства у ЗВО». Метою заходу – це сприяння розвитку педагогічної освіти задля посилення кадрового забезпечення закладів середньої освіти в умовах війни.

До вітального слова долучилися представники місцевої влади, зокрема Алла Веліховська, директор департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації, Ганна Личко, начальник управління освіти Миколаївської міської ради, представники університетів-партнерів за проєктом, зокрема перший проректор НУ «Львівська Політехніка», координатор проєкту «PROMENT» Олег Матвійків, та адміністрація ЧНУ імені Петра Могили.

Під час вступної частини кожен з доповідачів підкреслив важливість постаті вчителя для майбутнього нашої держави та наголосив на необхідності не тільки підлаштовуватись під умови сьогодення, але й постійно удосконалюватись. Уже на пленарному засіданні спікери детальніше говорили про актуальні питання, що стоять перед нашим суспільством. Окремо було надано слово студентам, які висловили свою позицію щодо організації та якості освітнього процесу та рівня фахової підготовки викладачів.

По завершенню заходу, учасникам було отримали сертифікати про участь у заході.