м. Миколаїв, вул. 1-а Воєнна, 2a, корпус 10-П
+38(0512) 76-71-92
nnipua@chmnu.edu.ua

Гостьова лекція методолога української психології, доктора психологічних наук, професора Швалба Ю.М.

4 червня 2024 року на базі Центру соціально-психологічної підтримки професійного розвитку та сприяння працевлаштуванню було організовано гостьову лекцію доктора психологічних наук, професора кафедри соціальної роботи Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка, завідувача лабораторії екологічної психології Інституту психології ім. Г. С. Костюка НАПН України – Швалба Юрія Михайловича на тему: «Розбудова соціальної роботи у психологічному напряму», для студентів першого та другого освітніх рівнів спеціальності 231 Соціальна робота.

У форматі активної і жвавої дискусії, з величезною увагою студенти ознайомились з новим науковим матеріалом і цікавим практичним досвід лектора. Запитували і отримували змістовні відповіді та поради від Юрія Михайловича, що сприяє підвищенню рівня засвоєння матеріалу та формуванню необхідних фахових компетентностей щодо розуміння важливості професійної діяльності соціального працівника, практичної взаємодії соціальної роботи і психології, здатності критично опрацьовувати, аналізувати та узагальнювати психологічну інформацію з різних джерел для майбутньої професійної діяльності.

Наприкінці лекції Юрій Михайлович подарував свою монографію «Психологічні механізми соціалізації особистості в онтогенезі» кафедрі соціальної роботи, управління і педагогіки для використання у освітньому процесі.

Лекція була цікавою, емоційною, пізнавальною, корисною і мотивувала студентів до подальшого саморозвитку та самовдосконалення. Аплодисментами вдячна аудиторія виражала свої позитивні емоції від спілкування. Щирі слова подяки Юрію Михайловичу висловлюємо від колективу кафедри та студентів! Чекаємо з нетерпінням на нові зустрічі!